Röttle natur och kultur

 

 

 

Guidningar i Röttle

 

 

Presentation

Odlad mångfald: föredrag, utbildning, uppdrag

Småskalig fröodling

Guidningar

Röttle kafé

Hitta till Röttle

Länkar

Röttle har mycket att erbjuda för besökare. Det finns spännande natur med ett rikt fågelliv, vackra vyer och spår av Röttles tidigare historia i form av lämningar från kvarnar och stampar. På sommaren går det också att bada i Vättern om vattentemperaturen tillåter.

Informationsskyltar finns uppsatta längs en markerad stig och en skrift, Röttles kvarnar och stampar, finns att köpa. Men ibland kan det vara bra att få en personlig guidning.

Jag erbjuder en dryg timmes guidad vandring i Röttle by för 60 kr per person. Lägsta pris dock 400 kr. Grupper över 20 personer betalar 1200 kr. Priserna är inklusive moms. För beställningar ring eller skicka e-post.

Häger. Foto: Klemens KarlssonNaturen har också en del att erbjuda både i Röttle och de närliggande "Rasterna" som är ett område med lövskog, främst bok. Rasterna är en del av Västanå naturreservat. Röttle ligger också inom biosfärsområdet Östra Vätterbranterna.

Solnedgång i hamnen. Foto: Klemens KarlssonJag kan erbjuda vandringar på Rasterna eller specialvandringar med avseende på naturen. Ring eller skicka e-post för mer information.

Möjlighet finns att beställa kaffe och enklare lunch. Fikakorg kan också ordnas som kan tas med till badet vid hamnen eller till andra ställen inom Röttle.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:
rottlenaturkultur@gmail.com
070-572 66 77