Röttle natur och kultur

 

 

 

Röttlebröd

 

 

Presentation

Odlad mångfald: föredrag, utbildning, uppdrag

Småskalig fröodling

Guidningar

Röttle kafé

Hitta till Röttle

Länkar

Röttlesylt

Röttlebröd är ett samlingsnamn för hembakat bröd som tillverkas av Röttle natur och kultur och som innehåller mjöl från spannmål odlat så lokalt som möjligt. Under sommaren när Rasmus kvarn i Röttle är öppet tas mjöl därifrån.

Produkterna går att köpa på marknader men kan också beställas via e-post eller telefon. Brödet hämtas då i Röttle eller efter överenskommelse. För färskt bröd krävs att beställningen görs minst två vardagar i förväg. Men det kan finnas fryst bröd också.

Röttlekubb 45 kr
Rågbröd (ca 700 g) med mer än hälften rågmjöl. Rågmjölet skållas vilket ger saftigt och mycket hållbart bröd som håller sig bra i flera dagar. Brödet jäser i omgångar och under lång tid så att rågens smaker framträder. Blir också lite syrligt. Innehåller mörk sirap.

Röttlebitar 8 kr
Kuvertbröd med mer än hälften fullkornsmjöl av råg eller vete. Ska ätas samma dag det bakas eller frysas. Innehåller mörk sirap.

Vetesnoddar 8 kr
Kuvertbröd av vete och rågsikt för konsumtion samma dag eller fryses omedelbart. Osötat.

Lantbröd 30 kr
Ljust matbröd (ca 500 g) med vete och rågsikt eller vete och grahamsmjöl. Bör ätas samma dag eller frysas. Osötat.

Spisbröd med gråärtmjöl 50 kr
Hällbakat och handkavlat hårt tunnbröd som säljs i påsar på 150 g. Innehåller en tredjedel mjöl från gråärter. Resten är råg och vete. Osötat.

Mjuk tunnbrödskaka 30 kr
Hällbakat och handkavlat bröd med minst hälften rågmjöl i degen. Innehåller mörk sirap. Säljs färskt på marknader, annars fryst.

Utöver bröden kan även en del kaffebröd beställas. Främst då kardemummaskorpor (mjölkfria), kanelbullar, chokladrutor, kokostoppar och chokladtårta. Kokostopparna och chokladtårtan görs av ingredienser utan laktos och gluten.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:
rottlenaturkultur@gmail.com
070-572 66 77